AMATÉRSKÝ PUČ, ANEB UNAVENÁ PLICHTA

23.09.2014 21:51

AMATÉRSKÝ PUČ, ANEB UNAVENÁ PLICHTA

Tohle prostě se vší vážností psát nemůžu, byl jsem tam a vytvrd jako dopejkanec od Lídla, účastnil se neseriózní komedie o několika dějstvích v 9 ti hodinách. Nikoho nebudu jmenovat, jména smyšlená, stejně tušíte o koho jde.

Máme tady dva týmy, a to Cviklé Strahovany a Sladké Ostravany. Ještě před výkopem se objevily nějaký exekuční listiny ... jde nám přece o hru squash, ne? :-) Ale to bylo mdlý a v podstatě to nikoho nezajímalo. Jsme zvyklý, že si polejváme hlavy fekáliema, a tohle zdaleka nemnělo váhu sedmi mega v pixle od bot...
Výkop provádí na domácím hřišti Ostrava, ale vzápětí Strahovani likvidují mandátní komisi Ostravanů a dosazujou s převýšením hráčů na hřišti svojí komisi. Tím ale nepochopitelně netakticky odkrývají své možnosti palebné síly. Následuje útok za útokem, atak za atakem, napadání protihráčů, tak jak to docela běžně vidíme v politice našeho fotbalového národa.
Více hráčů v poli měli Strahovani, a tak byl zvolen pracovní výkonný výbor. Křesla se během několika vteřin vyměnila. Někdo nabíjel "tříštivým", aby soka dorazil, někdo se nahlas vyplakal, když se do hlavního křesla posadil pan Zaplakal. Na stůl se postavily noťasy a tiskárny, a plná palba do oslabených Sladkošů, kterým zkysnuly úsměvy začala. Objevily se na stolech nové materiály, evidentně narychlo připravené (malá písmena, škrtance, nepřehlednost, prostě neprofesionální materiál) a málo minut na to, aby člověk přečetl, pochopil a nějak se zachoval. Jednalo se o návrh jednacího řádu a nový program VH od Strahovanů. Vystupuje pan Smutný, který není veselý z toho, jak se situiace vyvíjí, předpokládal spíš dohodu mezi oběma stranami. Je na rozdíl od mého radikálního pohledu znalec středu. Je fakt že tomu i já neznaboh rozumím.

Ostravani se ubránili, v roli hosta vlétl do arény právník Judr. Motýlek, a rozehnal nepřipravenou koncepci Strahovanů, včetně svého kolegy-soka, toho času hráče Strahovanů Kuby Cviklouna, který rychlejc mluvil než přemýšlel. Vidno, jak se vyplatí investice do klíčovejch hráčů, kteří o taktice hry zvané nový zákoník něco vědí. Tuhle červenočernou tiskovinu, i kdybych měl dvě hodky bych neslátal dohromady ani "zaboha". A do toho se také většině přítomných nechtělo. V průběhu utkání vystoupili se směšnou poznámkou Jaryn Semeno a John Rolepole. Jejich příspěvky byly sebestředné, týkaly se stejně jako jejich výkaly - ničeho. Naopak, kdo s vervou upozorňoval: pánové a dámy, jsme tady pro sport a rozdal všem míče ze svých skromných zásob, byl divák Namastil. Fakt se s tim nemastil a to mě bylo hodně sympatický, protože měl svatou pravdu.

Abych to neprodlužoval...padaly jako na Drážďany bomby návrhy, protinávrhy, pozměňovací protinávrhy a protinávrhy na pozměňovací připomínky apod. Mimo jiných rolí, kladných i záporných, si tu svojí zahrál Pepa Pepsikola, který se někde zdržel a tudíž se neodhlasovaly výkonné výbory dva.. Zaplaťpámbu, jinak se soudíme rok, a padly by na to naše příspěvky asociaci. To je asi 2565 000 Morgenů.

Po devíti hodinách se týmy dohodly na opakování ceremoniálu, a to za měsíc. Takže diváci země skvošové... nebuďte pasívní ... fanděte s rozumem, já, ač ortodoxní divák z Práglu piju víno z Moravy (věřím že neříkaj "pro pražáky dobré") Doporučuju ochutnat. 13 volume a jste skoro v ráji. Píšu skoro, prostě nic neni dokonalý, to víme. A ta Valná Hromada - neřeknu čeho Hromada - nedůstojná to fraška, kdekdo říká puč od Strahovanů. Nemám rád puče ani punče... jsou vůní "umělý" a smrděj. Ale jak říkám v kladném slova smyslu: život není jen žumpa.

Poslední dva roky je vidět práce, něco se hnulo, podle mě, hnulo se jako nikdy jindy, mluvím o sportu, ne o pozicích, kdo se v tom pohybuje, ten ví, kdo nic nedělá, ten jen mnohdy kecá.
A to mě strana Ostravanů nic neslíbila. Bodlo by 5 litrů burčáku.. ne že ne... dostal jsem prdlajs. Tak to vidím já, někoho z vás překvapím, mile-nemile, počítám s tím, tak to chodí.
Seriózní výcuc (jenže tady už nikdo neví co je seriozní) najdete jistě na stránkách www.deziluze.cz Váš Jaryn Zajíc, ve své jamce králem:-) kdo se mnou souhlasí, nechť mě volí, dotace mi řikaj pane, budou vánoce a každej z Vás něco pěkného dostane. Howgh. -jz-

—————

Zpět