z juniorů - o Anežce a Vítkovi

15.01.2011 22:52

Anežka na MR juniorů z druhé příčky

Anežka Stöckelová potvrdila formu před Mistrovství republiky a nedávno v Brně na áčkovém G11porazila svojí sokyni Aničku Lovicarovou 3:2. Drží se v G11 na druhém místě. V sobotu 8.1.2011 však svoje prvenství neobhájila a na Squashpointu prohrála s tou samou hráčkou 3:0. Držíme všichni palce na republice v Olomouci, zhruba za měsíc.

Vítek pojistil před MR juniorů 2 místo

Vítek Lipovský měl poslední šanci se dostat na nasazené druhé místo. Turnaj svojí kategorie B15 vyhrál, ale pěkně se nadřel. Do semifinále postoupil přes hráče Pro-6 Zemana, v semifinále se setkal s Markem Lapáčkem, bývalým oddílovým kolegou. Vítek je v současné době hráčem Strahova, kde trénuje a kam přešel z klubu z Prahy 9. Odešel zároveň se svým trenérem Jardou, který ho stále trénuje ve Sportareně Dubeč.

To byla informace pro nezasvěcené, stále se totiž někdo ptá, jak to s Vítkem je, proč to a proč toto... ale vraťme se ke hře.

Po krátké době Vítek v semi prohrával s Markem už 2:0. Absolutně nedisciplinovaný a nemastný výkon hlavně ve druhém setu dával tušit katastrofě. Co na tom, že Marek zůstával hlavně po odehraných lajnách bez pohybu, Vítek si neuměl udělat prostor, neuměl si říci o let (nový balon) a zkazil 4 dropšoty. To byl rozdíl skore ve druhém setu - tedy 11:7. To co se odehrávalo před třetím setem mezi Vítkem a trenérem tady nemohu úplně popsat, nicméně výsledek se dostavil. Trpělivost a disciplína na úderech, nic navíc, a bylo srovnáno 2:2. V pátém setu, již nervozní Marek kazil a Vítkovi po konečně zdařených dropech narostla křídla. Marek už nic nevymyslel, nepomohlo domácí prostředí ani domácí obecenstvo, byl pasivní oproti Vítkovi, který byl 3 sety aktivnější a jeho hra byla rozmanitější. Zápas byl ukončen stroukem ve prospěch Vítka Lipovského. Utkání bylo velmi pěkné, s bouřlivou atmosférou a třemi infarkty trenéra Jardy  :-) ... ale nic není dáno, příště to může být obráceně... Finále B 15 mezi dobrými kámoši Vítkem a Filipem Richtárchem (3:1)... to už byl odvar semifinále, podepsalo se na něm zbytečné exhibování a také velká únava hráčů.  Takže vážení plejeři, mnoho štěstí na Mistrovství republiky juniorů v Olomouci, budeme u toho.   

                    sepsal a sepsul   "bzuk"

 

 

 

—————

Zpět